7 Kasım 2013 Perşembe

Evliliğin İlk Bir Yılı İçin


Sevgili Psikoloğum Esra Başöz ile geçen ay gerçekleştirdiğimiz bir seans esnasında evlilikten söz ederken konu birden ilk bir yıla geldi, neler yaşadık, nasıl tolere ettik birbirimizi, bizde ne izler bıraktı yaşadıklarımız vs gibi derin konular üzerindeydik. 
Keyifli bir sohbetti, evlenen yeni arkadaşlarım için ufak notlar almayı ihmal etmedim tabi :) Bana çok iyi geldi, belki sizlerin de yararlanmak istediği durumlar olabilir diye konuyu bloga taşımaya karar verdim. İşte ilk bir yıl için şahane beş öneri ;

  • Ortak Dil Oluşturmaya Çalışın
Artık aynı evde yaşıyorsunuz. Kızdığınızda çekip gideceğiniz bir yer yok. O nedenle eşinizin verdiği tepkileri daha iyi çözebilmeli ve bunları iyi yönetecek yöntemler bulmalı, ortak bir dil oluşturmalısınız.

  • Daima Saygılı Olun
Basit bir imza atmış olmanız ona tamamen sahip olduğunuz anlamına gelmiyor. Pek çok evli çiftin yaptığı hataya düşmeyin ve saygıyı elden bırakıp, eşiniz de olsa, onun bir birey olduğunu unutmayın.

  • Her Şeyin Daha İyi Olacağını Bilin
Sadece siz değil, yeni evlenen hemen herkes başta bocaladı ve bu yeni düzene alışmakta zorlandı. Bunu bilerek rahatlayın ve zamanla yeni hayatınıza alışacağınızı ve şuan yaşadığınız depresyonun normal olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

  • Başka Çiftlerle Konuşun
Uzun zamandır evli olan arkadaşlarınızla konuşun ama bu konuşacağınız kişiler gerçek arkadaşlarınız olsun ki size doğruyu olduğu gibi yaşadıkları gibi anlatabilsinler. Onlardan evliliği iyi yürütmeye dair sırlarını dinleyin. Bunların arasından aklınıza yatanları siz de uygulamaya geçirin.

  • Bir Olmaya Çalışın
Her ne kadar ikiniz de farklı birer birey olsanız ve kendinize ait bir alana ihtiyaç duysanız da bazı kararları ortak almalı ve gerektiğinde ''bir'' olmaya alışmalısınız. Zaten buna alıştığınızda evliliğe de alışmış olacaksınız.

Evliliğin hiçte sanıldığı gibi kolay bir şey olmadığını biliyorum, konuşmanın kolay icraat etmenin zor olduğunu da... Ama önemli olanın vazgeçmemek olduğunu hepsinden daha iyi biliyorum. Özverili davranarak şahane bir evlilik yaşayabilirsiniz, tecrübeyle sabit :)
Dilerim herkes seçtiği hayat arkadaşıyla çok ama çok mutlu olur...

Sevgiler,

1 yorum: