4 Haziran 2014 Çarşamba

Güneş Kremi Durumları

Malumunuz yaz geldi aslına bakarsanız gelmek üzere :) Haziran olmasına rağmen hava durumu hala sıkıntılı... Yazın gelmesi ile birlikte tatil planlarımız hareketlendi tabi :) Bu sene benim işim daha bir zor, bebekle tatil olayı fazlasıyla kasıyor beni. Önceden iki kişi hazırlar valimizi düşerdik yola ama bu sene durum epey farklı ve zorlu. Aden ile yapacağımız ilk tatilimiz olacak :) Şimdiden stres aldı beni aa dostlar :)
Aden için uygun olan güneş kremini bulacağım diye neredeyse hatim ettim. Araştırmadığım, sormadığım marka kalmadı diyebilirim. Kendimi uzman ilan edebilirim o derece yani :) Bebeklerin cildi o kadar hassas oluyor ki insan o mucizeyi koruyacağım diye ne yapacağını şaşırıyor. Diğer kafamı kurcalayan bir konu ise bebeklere güneş kremi sürülmeli mi ? Bu da ayrı bir mesele...
Doktorların bir bölümü güneş kremi kullanılmaması gerektiğini savunuyor aslına bakarsanız; ama biz senelerdir güneşe çıkmadan hatta kışın bile teninizi güneş koruyucular ile koruyun cümlesi ile avutulduk. Böyle biliyoruz... Bu yol ayrımı gerçekten çalkantılı... Söz konusu bebek olunca insan daha da geriliyor. Onlar için doğru ürünü bulmak ve kullanmak biz annelerin boynunun borcu :)
Güneş ışınlarının cildimiz açısından ne kadar zararlı olduğunu hepimiz biliyoruz, bir çok kanser riskini beraberinde taşıyor bu ışınlar. Bu sebeple ben kişisel tercih hakkımı kullanarak güneş kremi kullanma kararı alan tarafım. 
Güneş kremlerinde dikkat ettiğim ilk özellik kimyasal koruma sağlamıyor olması. Bu gerçekten çok önemli bir başlık. Piyasada ki bir çok ürün ne yazık ki kimyasal koruma sağlıyor, bunun çok iyi analiz edilmiş olması lazım. Fiziksel koruma sağlayan kremler dikkate alınmalı bu noktada. Bu tür kremler de mineralli içerik taşıyanlar. Bu kremler diğerleri gibi cilt tarafından emilmiyor ve yüzeyde kalıyor. Bu da güneş ışınlarının cilde gelmeden kırılmasını sağlıyor. Bebekler için en uygun yöntem bu olsa gerek. Bir diğer mesele ise paraben içermiyor olması. Bildiğiniz gibi parabenin de kanser riski taşıdığı bilinen gerçekler arasında. 
Ben tüm bunlar ile kafayı yemek üzereyken tercihimi Hamilton Toddler'dan yana kullandım. 


Bir de Trukid markası var. Bu da aynı şekilde fiziksel koruma sağlayan mineralli bir güneş kremi. Tercih sizin kızlarcım :) 


Umarım faydalı bir yazı olmuştur. Benim gibi hassas anneler biraz olsun huzura ermiştir umarım güneş kremi konusunda :)

Bir de tatilde dikkat etmemiz gereken şeyler var. Mesela;

  • Bebekleri saat 12.00 - 17.00  arasında güneşe çıkarmamak.
  • Mutlaka şapka kullanmak. (Ense ve yüz bölümü çok hassas)
  • Çocuklar için üretilen UV filtreli mayoları tercih etmek.
  • Mümkün olduğunca gölgede oynamasına dikkat etmek.
Hepinize şimdiden huzur ve eğlence dolu bir tatil diliyorum.
Sevgiyle kalın :)






Hamilton Toddler'ın içerik yazısı ise şöyle; (almadan önce bilgi sahibi olmak istersiniz diye)
Hamilton Toddler SPF50+, bebek ve çocuklar için özel olarak geliştirilmiş olan allerji yapma ihtimalini minimize etmek için en az etken madde ile en yüksek oranda koruma sağlayacak biçimde formüle edilmiş bir güneş koruyucudur. Güneşin zararlı UVA ve UVB ışınlarına karşı cildin etkin korunmasını sağlar. 4 saat suya boyunca su ve tere dayanıklı olmak ile beraber, havlu ile kurulanma veya duş gibi durumlardan sonra tekrar sürülmelidir. 
4 saatlik suya temas sonrasında bile SPF30 üzerinde koruma sağlar.

PABA, oxybenzone, paraben içermez. 


Hamilton Toddler SPF50+ 'nin Kullanım Şekli:

 Güneşe çıkmadan minimum 15 dk. önce temiz cilde yeterince sürülmeli ve maksimum koruma için maksimum 4 saatte bir yenilenmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder