29 Ocak 2014 Çarşamba

İşlik Kadıköy Çocuk Atölyeleri

Dün akşam Sevgili Evren Kıvançer'den harika bir mail aldım. Sağ olsun kendisi çocuk atölyelerindeki etkinliklerinden beni de haberdar etmiş. Üzülerek cevap verdim kendisine, bizim pirena daha çok ufak ama diğer minnoşlar bundan keyifle yararlanabilirler. Evren Hanım'dan etkinlik takvimini istedim sizlerle paylaşmak için. Keyifle gidebileceğiniz, sizin de faydalanabileceğiniz, miniklerinizin bu durumdan hoşnut kalacağı şahane etkinlikler bulacaksınız atölyesinde. Yaş grubu tutanlar bence çok şanslı, ben şimdiden oğlumun büyüyüp birlikte bu tarz etkinliklere katıldığımız günlerini hayal edip kendi çapımda mutlu oluyorum. Çocukların bu tarz aktivitelerle büyütülmesini canı gönülden destekliyorum zira televizyonlar yeterince köreltiyor onları, daha ne kadar dijital dünyaya direnebiliriz, onları daha ne kadar uzaklaştırabiliriz bilmiyorum ama bu ve benzeri aktiviteler oldukça işimiz biraz daha kolaylaşıyor gibi geliyor bana.

Buyrun bakalım;

İŞLİK KADIKÖY’DE ŞUBAT AYI
‘çocuk ve yetişkinlere günlük atölyeler’

Detaylı bilgi ve kayıt için :
Evren Kıvançer  05322673076

http://islikkadikoy.com/atolyeler/subat-2014-gunluk-atolyeler

‘sopalı kukla atölyesi’, 7-11 yaş, 40 TL
31 ocak 2014/cuma, 10.00-11.30
eşlikçi : Sedef Kermen

Bir karakter tasarım sürecindeki, farklı aşamaların deneyimlendiği bu atölye calışmamızda, çocukların sanatla kendini ifade etmekten zevk alması hedeflenmektedir. Çocuklar bu programda, farklı malzemelerle 3 boyutlu, karakterler yaratarak, figürün hareket mekanızmasını çözecekler ve canlandırabilecekleri  özgün oyuncaklarını yapacaklardır.

‘linolyum baskı atölyesi’, yetişkinlere,  150 TL
1 şubat  2014/cumartesi, 10.00-17.00
eşlikçi : Raziye Kubat


Bu atölye çalışmasında katılımcılar, linol ile tanışarak, linol plakaya görselin aktarımı, oyma işlemi yaparak; plakalardan baskı ve çoğaltım, alternatif/artistik baskı olanakları ile çalışmalar gerçekleştirecektir.

‘akordiyon kukla atölyesi’, 5-7 yaş, 40 TL
2 şubat  2014/pazar, 10.00-11.30
eşlikçi : Sedef Kermen

Bir karakter tasarım sürecindeki, farklı aşamaların deneyimlendiği bu atölye çalışmamızda, çocukların sanatla kendini ifade etmekten zevk alması hedeflenmektedir. Çocuklar bu programda, kağıt malzeme ile bir karakter tasarlayacaklar, akordeon mantığını kullanarak kuklanın hareket mekanızmasını çözecekler ve canlandırabilecekleri  özgün oyuncaklarını yaratacaklar.

‘içimizdeki kahramanlar maske atölyesi’, 7-11 yaş, 100 TL
2 günlük atölye çalışmasıdır, 14.00-15.30
2 şubat 2014/pazar-şekillendirme
4 şubat 2014/salı-boyama
eşlikçi : Gizem Gürsel

Bu atölye calışmasında cocuklar, motor becerilerini geliştirirken, içlerindeki kahramanları renkli hayal güçleri ile dışsallastırıp özgün birer maske yapacaklardır.

‘pop-up kukla atölyesi’, 7-11 yaş, 40 TL
3 şubat  2014/pazartesi, 10.00-11.30
eşlikçi : Sedef Kermen


 Bir karakter tasarım sürecindeki, farklı aşamaların deneyimlendiği bu atölye calışmamızda, çocukların sanatla kendini ifade etmekten zevk alması hedeflenmektedir.
Çocuklar konik kukla da dediğimiz teknik ile palyaço vb. karakterler tasarlayacaklar. Popup tekniği ile figürün hareket mekanizmasını çözecekler ve canlandırabilecekleri  özgün oyuncaklarını yaratacaklar.

‘hayatın sesleri müzik atölyesi’, 6-11 yaş, 40 TL
4 şubat  2014/salı, 10.00-11.30
eşlikçi : İlkay Yılmaz

Bu atolye calismasinda cocuklar, hayatin akisinda olan ve hep farkina vardigimiz seslerden olusan kucuk muziklerin yanisira esasinda arka planda devam eden ve buyuk bir  orkestra olusturan sesleri duymayi, dinlemeyi fark edip bu buyuk orkestraya dahil olmayi deneyimleyecekler. Ve bu sekilde her cocuk, kendi ozel muzik yolculugunu yapacaktir. 

‘sihirli baskı atölyesi’, 6-11 yaş, 40 TL
4 şubat  2014/salı, 10.00-11.30
eşlikçi : Güneş Acur


‘hayalimden kağıda baskı atölyesi’, 6-11 yaş, 40 TL
5 şubat  2014/çarşamba, 10.00-11.30
eşlikçi : Güneş Acur


Bu atölye çalışmasında çocukların; baskı resim tekniğini kullanarak negatif pozitif  kavramlarını öğrenerek farklı bakış açısı yakalaması amaçlanır. Çocuklar köpük panolara desenlerini çizerler. Eğitmen eşliğinde desenin konturları ısı yardımı ile yer yer çukur, yer yer yüksekte bırakılır ve dokusu belirlenir. Yüzey fırça, sünger  yardımı ile ister tek renk ister birden fazla renkle boyanır. Resim kağıdı boyalı yüzey ile örtüştürülerek el veya bir tahta kaşık yardımı ile yüzeyin baskısı alınır.

‘atık malzemelerin sesleri atölyesi’, 6-9 yaş, 40 TL
5 şubat  2014/çarşamba, 12.30-14.00
eşlikçi : Günay Acar

Bu atölye çalışmasında çocuklar, günlük hayatlarında farklı işlevlerle tanıdıkları ve sonrasında ‘atık’ olan malzemeleri kullanarak fonksiyonel müzik aletleri yaparken eglenceli dakikalar geçirecek ve sonrası kendi yarattıkları aletlerin ses olanaklarını keşfederek çalışma sonunda kendi müziklerini yapacaklardır.

‘stop-motion atölyesi’, 7-12 yaş, 45 TL
6 şubat  2014/perşembe, 10.00-12.00
eşlikçi : Fırat Bingöl-Endam Acar


“Stop Motion” durağan 3 boyutlu objeleri hareket edermiş gibi gösteren bir animasyon türüdür. Çocuklar için en önemlisi, stop motion tekniği ile birlikte fotoğraf çekmeyi öğrenmektir. Hikayenin devamlılığını, satrançtaki gibi, bir hamle yapmadan on hamle öncesini düşünebilmeyi kavratır. Bir diğer önemli nokta ise çocuğun grup içinde kendi fikirlerini dile getirme şansını elde etmesidir. Gruptaki bütün çocuklar söz sahibi olur.

 ‘içimizdeki kahramanlar maske atölyesi’, 7-11 yaş, 100 TL
2 günlük atölye çalışmasıdır, 14.00-15.30
6 şubat 2014/perşembe-şekillendirme
7 şubat 2014/cuma-boyama
eşlikçi : Gizem Gürsel

Bu atölye calışmasında cocuklar, motor becerilerini geliştirirken, içlerindeki kahramanları renkli hayal güçleri ile dışsallastırıp özgün birer maske yapacaklardır.


‘mum modelleme ile kolye ucu yapımı atölyesi, yetişkinlere , 150 TL
9 şubat  2014/pazar, 11.00-17.00
eşlikçi : Ayşegül Türemen

Bu atölye çalışmasında katılımcılar,  mücevher yapımında kullanılan model mumu ile kolye ucu yapacaklardır. Bu çalışma sonrasında ortaya çıkan mum modeller, döküm tekniği kullanılarak, dışarıda bir döküm atölyesinde istenilen metale (bronz, gümüş, altın) dönüştürülecektir.

 * Atölye çalışmaları 8 katılımcı ile sınırlıdır.

Tüm okuyucularıma sevgiler...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder