27 Ocak 2014 Pazartesi

Karne Hediyesi

Karne heyecanının son bulduğu, sömestr tatilinin start aldığı şu günlerde miniklerin keyfine diyecek yok kanımca. Günlerce ebeveynlerinin başının etini yiyen yaramazlar biliyorum, tatil hayalleri ile yanıp tutuşan. Onlar da kendilerine göre çok haklılar tabi, koca bir dönem boyunca çalışıp, yoruldular. Sınav stresi, uyku bölünmesi, ödev telaşı gibi kaygılar taşıdılar minnacık bünyelerinde. Şimdi dinlenme zamanı. 
Bir çok ebeveyn karne hediyesi altında maddiyatı ağır olan şeyler aldılar çocuklarına, tabi bu kişiye göre değişen bir unsur ama oldum olası çocuğa özellikle karne hediyesi diye maddi yönü ağır basan hediyeler alınmasına karşıyım. Artık bende bir anneyim ve asla ama asla çocuğuma güzel not getirdi diye ve sanki bu bir lütufmuş gibi ona hediye şöleni yaşatmayacağım. Bu çok saçma. Hangimiz karne hediyeleri ile büyüyen bir çocukluk geçirdik ki ? Benim karne hediyesinden anladığım ve hafızamda yer alan şey; o tatili şehirden uzak yaşayan kuzenlerimle geçirmekti mesela, ohh benden mutlusu yoktu hemde. Manevi yönü ağır basan, ufak farklılıklar her şeye değer diye düşünüyorum. Tabi bunu en yakınlarıma bile anlatamıyorum, ama bu böyledir biline.
Minik kalpler için ufak bir araştırma yaptım, her şey çocuklar gülsün diye :) İstanbul'da çeşitli yerlerde miniklere özel etkinlikler var, bazılarını sizinle paylaşmaya karar verdim. Bizim kelebek daha çok ufak ama ben şimdiden onun karne aldığı günlerin hayali ile mutlu oluyorum.
İşte size miniklere verebileceğiniz şahane KARNE HEDİYELERİ :)

Türkiye’nin ilk çizgi film temalı yemek workshop’u (İstanbul)
Dünyaca ünlü Winx Club perileri, çocuklar için 26 Ocak’ta başlayıp Mayıs ayına kadar sürecek bir etkinliğe imza atıyor. Türkiye’nin en genç ve ödüllü şeflerinden Serkan Bozkurt’un kurduğu Maslak Chef’s Table Mutfak Akademisi’nde gerçekleşecek workshop’ta, Winx Club’ın çizgi filminden esinlenerek; cupkekler, minik kurabiyeler, pastalar, kokteyller hazırlayacak. Her birisine de Winx Perileri’nin ismi verilecek.
Ücreti: 150 TL
Bilgi için: chefstable.com.tr

Minik heykeltıraşlar iş başında (İstanbul)
Artık heykeller de hayatımızın bir parçası ve hatta oyuncaklarımız olabiliyor. PACE Çocuk Sanat Merkezi ve Akbank Sanat işbirliği ile gerçekleştirilen atölye çalışması, 7-14 yaş grubundaki çocuklara hayallerindeki oyuncak heykelleri yapma ve hatta bu heykellerle oynama imkanı sunuyor. Sadece 15 katılımcıyla yapılacak etkinlik 6 Şubat 2014, Perşembe saat: 14.00-15.30 ve 7 Şubat 2014, Cuma saat: 14.00-15.30 arasında gerçekleşecek.
Ücreti: 5 TL 
Bilgi: www.akbanksanat.com

Ali Baba’nın Çiftliği (İstanbul)
İki perdelik çocuk müzikali Ali Baba’nın Çiftliği, 27 Ocak Pazartesi saat 13:00’de Akatlar Kültür Merkezi’nde çocuk izleyicileriyle buluşacak. Sarıyer Sanat Tiyatrosu’nun bu keyifli oyununu Sabahattin Mutluer kaleme aldı. 60 dakika süren oyunda hayvanlara çok iyi davranan Ali Baba’nın çiftliğinin zalim baron tarafından ele geçirmek istenmesi konu ediliyor.
Ücreti: 20 TL
Bilgi: www.sariyersanat.com

PS4 turnuvasına hücuuum! (İstanbul)
24 -31 Ocak 2014 tarihleri arasında hafta içi günlerde karnesiyle Optimum Outlet İstanbul’un danışma bankosuna gelen öğrencilere sürpriz karne hediyeleri dağıtılacak. Ayrıca 06 Şubat 2014 Perşembe günü saat 13:00 ile 20:00 arasında PS4 Turnuvası düzenlenecek. Tüm PS4 meraklılarına duyurulur.

Haydi kış okulunda İngilizce öğrenmeye! (İstanbul)
Sömestr tatilinde eğlenirken öğrenmek isteyenler için British Side bir kış okulu hazırladı. Eğitim programının ilk haftası 27-28-29-30-31 Ocak 2014, ikinci haftası ise 3-4-5-6-7 Şubat 2014 tarihleri arasında Bağdat Caddesi’ndeki şubede gerçekleşecek. Eğitimler ise deneyimli ve ana dili İngilizce olan öğretmenler tarafından verilecek.
Ücret: İlk hafta 750 TL, ikinci hafta 1250 TL
Bilgi: www.britishside.com

Kanyon'da ücretsiz tiyatro şenliği (İstanbul)
BKM & Kelebek Yapım ortak yapımcılığında blacklight gösteri tekniği ile Kanyon’a özel olarak hazırlanan çocuk oyunu “Cesur Karabatak” 5-11 yaş arasındaki tüm çocuklara hitap ediyor. Oyun, 25-26 Ocak, 1-2 ve 8-9 Şubat tarihlerinde 12:00 ve 15:00 saatlerinde Kanyon Cinemaximum Salon 7’de ücretsiz sahnelenecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder